דוד אלחנתי אדריכלות נוף

שיקום נופי - מעלות

Landscape planning in Maalot

מזמין: משרד השיכון
אדריכל אחראי במשרד: נתן גולמן

 

הפרויקט ממוקם בצפון העיר לאורך שכונת הזיתים והסביונים. הפיתוח הנו שיקום נופי במפגש שבין העיר לסביבתה הטבעית, לאחר בנייתן של שתי השכונות הנ"ל. השכונות נושקות לשמורת טבע נחל כזיב . הצעתנו היתה לייצר טיילת נוף שתחבר בין העיר לטבע המרשים שסביבה.

 

ביקשנו בתכנון ליצור טווח בין העיר וסביבתה: מרחב תנועה שנמצא בגבול. העיר מעלות נמצאת כשבעה מטרים מעל החורש של השמורה, מרחב התנועה שיצרנו יורד לכיוון השמורה, ומאפשר, בין השאר, גישה לנכים. התכנון כולל מרחב הליכה, תצפיות מוצלות, פינות ישיבה ואפשרות להמשך טיול בשמורה, כל זאת יחד עם שיקום החורש הטבעי שנפגע במקום. בעתיד מתוכננת הטיילת להמשיך בדופן המזרחית של העיר עד אגם המונפור.

 

דוד אלחנתי אדריכלות נוף בע"מ   |    קיבוץ רמות מנשה מיקוד: 1924500    |    טלפון: 04-9895705    |    פקס: 04-9895707    |   office@la-nof.co.il

בניית אתרים